Crvena paprika, svi znaju da se od nje pravi ajvar, kao i da je to pečena paprika i da se prži na ulju. Ali, mnogo je sorti te paprike, različita m...
Prirodno konzervisanje hrane
Ne trebamo se odreći onoga sto je u našoj tradiciji dobro, prirodno a samim tim i zdravo, i zašto koristiti nove načine i sredstva ako su manje zd...
“Radanska ruža” donirala hranu za školu “11.oktobar”
Socijalno preduzeće ”Radanska ruža” iz Lebana, donirala je Školi za osnovno i srednje obrazovanje ”11. Oktobar” oko 600 kilograma svojih pr...
Kultura služenja slatka
Kuvanje i služenje slatka od sezonskog voća je u tradiciji našeg naroda kao sto je priprema i ispijanje čaja u Kini. Slatko ne ume svako da skuva....
Slatko od latica ruža – rubin slatka
Poznato je da se latice ruže mogu jesti, odnosno može se praviti sok, ali ono što je manje poznato to je da to nije bilo koja ruža nego nehibridna...
Maliđano
Svojstveni ukus Maliđana budi maštu gurmana. Maliđano Ruže Lebane je delikatni balans između mirisa I okusa plavog paradajza I paprika....